Comment

Påskmiddag

Under påsken serverar fyrarätters Italiensk familjemiddag.

- Selezione di antipasto - urval av charkuterier, oliver & nybakt focaccia.

- Liten risotto med skogsvamp, tryffel och picklad pumpa.

- Osso buco på lammlägg med mustig tomatsås.

- Tiramisu med choklad och mascarponekräm.

395:- per person.

Benvenuti.

Comment

Comment

Vårpremiär

Kära gäster,

Nu är det äntligen dags att öppna Italienaren efter vårt vinteruppehåll. På onsdag 23 mars slår vi upp portarna igen. Inspiration till vårens meny har vi hämtat från norra Italien, framförallt Veneto och Kampanien. Här hittar ni klassiska rätter tillagade på vårt eget vis.

Hjärtligt välkomna önskar Mats & Erik med personal

Comment

Comment

Årets sista meny

Årets sista meny på Italienaren. Passa på att boka bord innan vi stänger för semester. Ring oss 0498-211168 eller boka på italienaren.se

Antipastoricka - Chark, ost & oliver 145:-
Caprese di Bufala 125:-
Bruschetta 95:-
Arancini 95:-

Pasta Arrabbiata - Tomatsås & Peperoncino 115/165:-
Pasta Della Casa - Biff, grädde & champinjon 125/175:-
Risotto di Trufa - Skogschampinjon och tryffel 125/175:-

Carne di Maiale - Rapsgris, tomat, parmesan 235:-

Pannacotta - Vanilj & Salmbär 95:-
Gelato - Kvällens hemgjorda glass 65:-
Tartufo - Chokladtryffel 45:-

3 rätter för 325:-

Givetvis har vi även vår populära Napolitanska Pizza.

Benvenuti

Comment

Comment

Jul i Piemonte

Kära gäster,

 

Under julperioden i år har vi hämtat inspiration från vår resa till Piemonte.

Vi kommer servera en Italiensk julmiddag om fyra rätter i tillägg till vanlig menyn.

Boka bord via vårt bokningssystem på vår hemsida eller ring oss 0498-21 11 68

Julmenyn serveras hela december och köket har öppet ons-sön 18-22.

Meny

Zuppa di Lenticchie - Linsgryta med tomat, salsiccia & salvia.

Selezione di antipasto - Urval av charkuterier, ostar & nybakt bröd.

Ravioli ai funghi - Svampravioli med tryffelgrädde.

Bistecca di agnello - Femurstek på lamm med tomat & gremolata.

Fyra rätter 395:- per person

Tillval till menyn - Exclusive förrätt! Italiensk störrom med tillbehör.

Extra rätt 130:- per person

Benvenuti

Comment

Comment

Tryffelhelg

risotto.png

Inför den stundande tryffelfestivalen på Gotland har köksmästaren satt ihop en fyra rätters Italiensk tryffelmiddag helgen till ära.

Selezione di Antipasto - Charkuterier, tryffelfärskost, oliver & nybakt bröd.

Bruschetta - Focaccia med tomat, vitlök, basilika & tryffelolja.

Risotto - Kantareller, parmesan, persilja, tryffelolja & gotländsk tryffel.

Trota alla Griglia - Grillad forell, sellerikräm & gotländsk tryffel.

Fyra rätter 395:-

Comment

Comment

Fernet Branca

Studiebesök hos Branca destilleriet i Milano.

27 herbs and all legal.

Stolta besökare i vita rockar. 

The Branca Mobile!

Forna affischer hänger på rad i muséet.

Branca Menta Heaven!

Om jag bara tar en flaska...

Comment

Comment

Svartengrens

Tack till alla gäster som kom till gästspelet med restaurang Svartengrens hos oss. Vilka kanonkvällar det blev!

Första rätten serverad. Mini pizza med svamp och gotländsk tryffel.

Brangen - Kvällens stämningsdirektör vid grillen.

Grillen i full gång!

Brangen hugger äppelved från sin farfars trädgård till att röka nästa rätt. 

Vertikalgrillad lammsadel, mangoldsoppa och confit på vaktel förbereds på grillen.

Fullt hus och härlig stämning båda kvällarna!

Grillmästare Svartengren himself!

Vaktel på två vis, risotto, picklade rotfrukter och tryffel.

Barmästaren i full gång med att blanda cocktails.

Comment

Comment

Gästspel

ELD, KÖTT & KÄRLEK

En POP-UP Restaurang av

Svartengrens, Savino och Italienaren

 

Lagom till att mörkret har lagt sig över Visby kommer Svartengrens under två kvällar öppna upp sin pop-up restaurang eld, kött & kärlek. Menyn består av en avsmakningsmeny om 7 rätter speciellt framtagen för detta tillfälle där allt har haft kontakt med eld. Råvarorna är givetvis lokalt förankrade och drycken består såväl av Svartengrens välkomponerade cocktails som ett vinpaket med rötterna i Italien framtaget av sommeliern Mimmi Malm från vinimportören Savino.

Med endast 40 platser utlovar Svartengrens, Savino samt Italienaren en galen middag i magisk miljö med spännande smakupplevelser.

 

Eld, kött & kärlek är en del av Svartengrens pop-up turné där vi öppnar upp unika restauranger på spännande platser.

 

Vad: 7 rätter alla från grill, cocktails & viner från Savino

 

Vilka: Stämningsdirektören Christian Brangenfeldt, Krögaren Göran Svartengren, Sommeliern Mimmi Malm & Bartendern Fredric ”Lulle” Södersteen

 

Var: Italienaren, Hästgatan 2, Visby

 

När 25/9 & 26/9 fördrink serveras från 18:30 och middagen börjar 19:00 Hur:

 

Boka genom 0498 - 21 11 68 alternativt andreas@italienaren.se

 

Pris: Mat 795kr Dryck 495kr

 

För frågor och funderingar kontakta brangen@svartengrens.se alt. 0737586321

 

Mer info hittar du på

www.svartengrens.se

www.savino.se

www.italienaren.se

Comment